10 Şubat 2012 Cuma

röntgen çanta ?? =)))

...dün evde yatakların altını toparlarken aylar belkide seneler önce çekilmiş ablama ait röntgenlere rastladım..tam çöpe atıyodum ki, içimdeki derya baykal buna izin vermedii....=))) açıkcası düşündüm ve yapcak bişey bulamadım..internette araştırdım biraz ve bi çanta gördüm, bnde çanta yapmaya karar verdim. Gördüğüm çanta çok daha profesyonelce yapılmıştı..benim yaptıgım ise tamamen amatörce; yapımı daha kolay ve bnce sonuç başarılı ;)
..yapım aşamasına geçiçek olursak..ilk olarak malzemelerimiz röntgen filmki ben üç tane kullandım daha kalın olsun die ve istediğimz desende kumaş, iğne iplik...



kumaşı röntgenlerin içine sığabileceği bir nevi torba halıne getiriyoruz, bunun için kumaşın üstüne rontgeni koyup ölçüsünü aldıktan sonra yerleri belirleyip makineden geçiriyoruz..sonucta 3 nolu fotoğrafta gördügünüz gibi torbanız oluşuyor=)



oluşan torbamızın içine röntgenleri yerleştirdikten sonra ; aşağıdaki fotoğraftaki gbi kumaşın fazlasını içeri kıvırıp yine makineden geçiyoruz..


artık röntgenlerimiz, kumaşın içine hapsolmuş durumda=) sımdı kumasın kenarında kalan fazlalıkları eşit uzunluk kalıcak gbı kesiyoruz..





çantanın kapağı olacak uzunluğu, ki yaklaşık toplam uzunluğun 3de 1i kadarına kadar olan uzunluktan bı makas darbesi yapıyoruz ve kumasın fazlasını kesip dikiyoruz..:)


geri kalan 3de 2lik kısma ise teğel yapar gibi aralıklı ip geçiriyoruz. Gerçirdiğimiz ipi çekince ztn kapak dısında kalan kısım kendiliğinden kıvrılıyor, aşağıda da gördüğümüz gibi=)



bu işlemi çantanın iki tarafınada yaptıktan sonra nerdeyse bitmiş oluyo..son olarak açma kapama düğmesini eklemek kalıyor. Bunun için ben ayakkabıcıda çıt çıt taktırdım.Ama siz isterseniz sıcak silikonla mıknatıs yapıştırabilirsiniz veya düğmeli yapabilirsiniz..tercih sizin=)






son fotoğrafta gördüğünüz gibi çantanın kenarlarını yuvarladıktan sonra daha düzgün durması için yine ayakkabıcıda köşelere zımba tarzı bişi taktırdım=) çıt çıt ve bu zımbamsı şeyler 3 YTL tuttu sadece..


buda cantamızın son halı=) üstünü istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz..benim kumasımdaki siyah kısımlar kadifemsi bi yapıda oldugundan ben aynı tarz düz siyah bi kumaştan fiyonk yapmayı düşünüyorum..
buarada evde röntgeniniz yoksa bi kaç kat kartondan da yapabilrsiniz yada mukavvadan da olabilir..
hepinize kolay gelsinnnn....=)))))))

8 yorum:

  1. yani ne desem bilemiyorum, kala kaldım.Muhteşem olmuş muh-te-şem:))))

    YanıtlaSil
  2. çok beğendim ellerinize sağlık çok güzel olmuş. bende de filmler var.yapabilirmiyim diye düşündüm. fakat oldukça meşakkatli bir iş gibi görünüyor. seyretmesi daha kolay

    YanıtlaSil
  3. Gerçekten çok yaratıcı.Ellerinize sağlık.Takibe alıyorum sizi ben de beklerim bloğuma...

    YanıtlaSil
  4. tebrik ederim, harika bir iş çıkarmışsınız.. Kesinlikle en kısa zamanda bundan bir tane deneyeceğim.. Yapımında anlayamadığım 1-2 detay için yardım istesem çok olmam değil mi:))

    YanıtlaSil
  5. hepinize çok teşekkür ederim :)
    biraz uğraştırılı gibi gözükebilir ama yaparken o kadar karışık olmadığını görceksiniz..
    tabi bende sorularınızı cevaplama için herzamn burdayım..:)

    YanıtlaSil
  6. ÇOK GÜZEL OLMUŞ ELLERİNİZE SAĞLIK BAYILDIM EN ÖNEMLİSİ ÜRETKEN VE YARATICI OLMANIZ TEBRİK EDİYORUM HARİKASINIZ TAKİPÇİNİZİM :)

    YanıtlaSil
  7. çooooooooooook teşekkür ederimmm, çok mutlu ettiniz beni :)

    YanıtlaSil
  8. Çok iyi fikir, bende yaptım harika oldu

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...