24 Şubat 2012 Cuma

eski mumlardan yeni mum :)

Yine bir temizlik gününde, evin biryerin de terkedilmiş olan mumları çöpe attım..aradan 10 dakika geçti dayanamadım gittim geri aldım. Bu anlattığım ciddi he, yazmıyorum yani ;) mumları çöpten geri toplamamın ardından kısa bir araştırma yaptım ve kolları sıvadım:D ilk olarak yine malzemelerimize bakalım;
eski mumlar, eritmek için kavanoz, eriyen mumu dökmek için kalıplar bide ıvır zıvırlar:D
önce mumları kavanozun içine doldurup, benmari üsulu eritiyoruz..buarda siz eritmek için başka kapta kullanabilirsiniz ama kullandığın kap sonra temizlenmiyor haberiniz olsun..ben o nedenle kavanoz tercih ettim kullan at ;) bide ocağın altını çok açmayın; cam çatlar falan belli olmaz..
benim mumlar okadar eskiydiki kirlendiği için eriyince garip bi renk aldı ama sorun yok, dış kısmını süslicez zaten..ama siz rengi güzel olsun isterseniz, araştırmalarıma göre pastel boyayıda mumla beraber eritince boyanın rengini alyormuş..
eridikten sonra, ben içine koku koydum ama işlem tamamlandıktan sonra çok etkili oldu dersem yalan olur:D bidahakine çilek, portakal, kayısı yağı tarzı bişey denicem..


erime aşaması tamamlandıktan sonra kaba döküyoruz, buarda ben kabı ambalajcıdan aldım..siz evdeki bişeyleri de değerlendirebilirsiniz tabiki.. mum donmaya başlayınca ipini takıyoruz..çok donmasını beklemeyin kaskatı oluyo çünkü, yani ters çevirince akmıcak kıvama gelince diyim :D ben o halin fotoğrafını cekmeyi unutmuşum..yukardaki resim biraz temsili oldu o yüzden =)))
yorgan iğnesine ipi takıp, ucuna düğüm atıp geçiriyoruz..buarda evde eskiden kalma işimi görecek bir ip vardı onu kullandım, yani adını bilrmiorum..siz alırken sorarsanız bu iş için uygun olanını söylerler..


ben sabaha kadar bıraktım öyle iyice donsun diye..sonra dışındaki kağıdı soydum..sıra süslemede :D
ben süslemek için peluş bi kumaş kullandım, pişmanmıyım? evet pişmanım :D çünkü kumaştan çok tüy dökülüodu yapıştırırken heryerim tüy oldu ama değdi=) mumun ölçüsüne göre kumaşı kestim biçtim..yapıştırmak için başta yine silikon kullanıcaktım ama sonra vazgeçtim başka bir yapıştırıcı kullandım..

gördüğünüz gibi kumaşın üzerinede siyah kurdele ile fiyonk yaptım..the and!=)

çok minnoşş değil mii????

5 yorum:

  1. Güzel fikir, güzel çalışma.eline sağlık.

    YanıtlaSil
  2. umarım o kumaş tutuşmaz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok yok mum iceri dogru eridiginden oraya ulasmasi cok zor, skntı yok yani :)))

      Sil
  3. çok güzel olmuş ellerine sağlık ama mumu eritirken su var mı içinde ? bide kaç dakka eritiyoruz ?

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...