12 Nisan 2012 Perşembe

papatya muffinler :D

Tatlı dakikalar yaşamaya hazırmısınız, yine güzel bir oyun oynıcaz bu gün :D
Şeker hamuru kaplı kurabiyelerden sonra sıra şeker hamuru kaplı muffinlerde..
İlk olarak işe keklerin tarifiyle başlıyalım, ben tarifi bi blog sitesinde buldum, ister ordan bakın ister burdan :D


Malzemeler;
3 su bardağı un
1 paket vanilya
1,5 paket kabartama tozu
2 su bardağından 1 parmak eksik şeker
yarım çay kaşığı tuz
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı tereyağ
1 su bardağından1 parmak eksik kakao
1 su bardağı +yarım kahve fincanı sıcak su
30 gr bitter çikolata
30 gr sütlü çikolata
3 adet yumurta

Yapılışı ; Kuru malzemelerin hepsini bir yerde karıştırıyoruz. Bu sırada suyu bir kapta ısıtıp içerisine kakaoyu ve vanilyayı ekleyin, karıştıktan sonra içine çikolatalarınızı koyun, zaten sıcak olduğu için çikolatalar hemen eriyor..Daha sonra hazırladığınız bu çikolatalı karışımın bir kısmını ve erittiğiniz katı yağı ve sıvı yağı kuru karışıma ekleyip karıştırın..Kalan kakaolu karışımın içine yumurtaları kırıp iyice karıştırın ve bu karışımıda yavaş yavaş yine kuru malzemelerle karıştırın..Karışım aşağıda gördüğünüz gibi parlak ve koyu kıvamlı oluyor..Yaklaşık 50 adet çıktı ama benim kullandığım kaplarım küçüktü..

 

Fırınınızı 170°C ‘ye ayarlayın önceden ısıtın ve kaplara döktüğünüz muffinlerinizi 15 dak kadar pişirin, tabi çıkarmadan yine kürdan testi yapın :D Ben fırından çıkardıkdan sonra soğumasını bekledim, biraz soğudukdan sonra da ağzı kapalı bir kaba aldımki biraz nemlensin daha brovni havasında olsun..

Şimdi en zevkli kısma geldik, süsleme !:) şeker hamuru yapılışından daha önce bahsetmiştik o yüzden yeniden yazmıyorum:)


Bu sefer beyaz ve sarı hamur kullandım ve papatya yaptım hepsine..Açıkcası hepsini farklı farklı süslemeye üşendim, yalan yok :)) Ondan hepsini aynı desen yaptım ve sonuç yukarda gördüğünüz gibi oldu
Buarada kek süper oldu o konuda garanti verebilirim, tadının yoğunluğu kıvamı tam :D
 Süsleme zaten sizin hayal gücünüze kalmış..


Benim muffinler paketlendi yarın sabahı bekliyooo..Yolları uzun bakalım beğeni toplıcak mı??

Sıra sizde..Hadi bakalım mutfağa....;)


5 yorum:

  1. Çok teşekkür ederim tarifi en kısa zamanda denemek isterim.

    YanıtlaSil
  2. Ben de kursları araştırıyordum bu şeker hamuru için. Bu nasıl güzel bir fikir oldu bana ilk fırsatta deneyeceğim marshmallowları. Çok teşekkür ediyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şeker hamurunun yapımını öğreten bi kurs var mı bilmiyorum, yani genelde tarifi verip geçiyorlar ve %99 u hazır hamur kullanıyor çünkü hem daha kolay oluyor hemde masraf acısından bırbırını yakalıyor :D ama bunu deneyin, sıfırdan bı hamur yapmaktan cok daha kolay :D:D:D

      Sil


  3. Damat Kahve Fincanı Süslemesi bu özel gün için çok güzel bir fikir, akılda kalıcı bir hatıra için güzel süslenmiş fincenler şart. püf noktası olarak söyleyeyim fincanı sakın atmayın yıllar sonra başına geçip geçmişi yaad edebilirsiniz.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...