24 Nisan 2012 Salı

dondurma kek !

Hafta sonu gelince nedense kendime tatil ilan ediyorum ve o iki günü sizinle bişey paylaşamadan geçiriyorum. Bu durumun üsümde yarattığı baskıyı bilemezsiniz :)  Hergün ufakta olsa size bişey aktarmak beni inanılmaz mutlu ediyor. Umarım hem yaratıcılığımız hemde aramızda ki bu bağ hiç eksilmez! ;)
..

Gelelim bugüne; aslında sabah erken paylaşmak istiyodum bu postu, tatil günü evde olanlar yaparlar, çocuklar da çok severler diye "nede olsa onların bayramı" bu gün ama yine bi aksilikler çıktı bu saate kaldım :( Niese artık hafta sonu yaparsınız
 Bugün keklerimizi farklı olarak dondurma külahlarında pişiricez, oldukça ilginç değilmi ??

Yine işe kek tarifiyle başlıyalım; 3 farklı karışım hazırlayıp daha sonra hepsini birbirine karıştırıcaz;
 

 Birincisi; Aşağıdaki malzemeleri bir kapta karıştırıp kenara ayırıyoruz.          
          Yarım su bardağı hindistancevizi ( isteğe bağlı )
          1 çay kaşığı karbonat ( kabartma tozuda kullanabilirsiniz )
          2 su bardağı un
          1,5 su bardağı toz şeker
          1 tutam tuz
İkincisi; Süt ve yumurtayı ayrı bir kasede çırpıyoruz.
         Yarım su bardağı süt
         2 yumurta
Üçüncüsü; Aşağıdaki malzemeleri küçük bir tencerede karıştırıp hafif ısıtıyoruz.
         Yarım su bardağı sıvıyağ
         1 su bardağı su
         Yarım su bardağı kakao
         1 paket vanilya

 Son olarak birinci karışıma; sırasıyla kakaolu karışımı arkasından yumurtalı karışımı ekleyip çırpıyoruz.















Daha sonra kek hamurumuzu, dondurma külahlarına düküyoruz. Burada bir uyarı yapmam lazım, dondurma külahlarınızı, tabanlarını olabildiğince düz olanlardan seçin. Benimkiler aşşağı doğru daralıyormuş aldıktan sonra farkettim. Dediğim gibi tabanları düz ve bodur olan külahlardan seçin.


165- 170 derecede yavaş yavaş pişirin..Buarda kekin ojinal tarifi için, tık tık!

 

















Ben kalan kek hamurunu muffin kağıtlarında pişirdim, siz isterseniz iki paket külah alın, bu ölçülere yeterli olcaktır. Süsleme içinse hazır kremşanti ve çilek kullandım..


Hem tadıyla hem görüntüsüyle çevrenizi etkileyebileceğiniz bir tat!;)

Hepinize afiyet olsun ;)

11 yorum:

  1. aman tanrımmmmm, ne kadar güzellerrr... hemen denemem lazım...

    YanıtlaSil
  2. garanti veriyorum,hemen deneyin :)

    YanıtlaSil
  3. bayııılllldddıııımmmmm.... oğlumun doğum gününde kek servisimiz böle...:D

    YanıtlaSil
  4. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  5. mükemmell bi fikir bayıldımmmm :)

    YanıtlaSil
  6. Çok güzel bir tarif ellerine sağlık. Bende mutlaka denemek istiyorum.
    Bir sorum var karbonat yerine kabartma tozu kullansak bir paket mi yoksa 1 çay kaşığımı koyuyoruz? Paylaşımın için çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  7. hepinize çok teşekkür ederimm :D

    bi paket kabartma tozu kullanmanız daha iyi olacaktır (-margazit) :)))

    YanıtlaSil
  8. süper fikirmiş yav çokta leziz gözüküyorlar. ellerine sağlık!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen öylee çok lezizler :) teşekkür ederimm ;)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...