..
Gelelim bugüne; aslında sabah erken paylaşmak istiyodum bu postu, tatil günü evde olanlar yaparlar, çocuklar da çok severler diye "nede olsa onların bayramı" bu gün ama yine bi aksilikler çıktı bu saate kaldım :( Niese artık hafta sonu yaparsınız
Bugün keklerimizi farklı olarak dondurma külahlarında pişiricez, oldukça ilginç değilmi ??
Yine işe kek tarifiyle başlıyalım; 3 farklı karışım hazırlayıp daha sonra hepsini birbirine karıştırıcaz;
Birincisi; Aşağıdaki malzemeleri bir kapta karıştırıp kenara ayırıyoruz.
Yarım su bardağı hindistancevizi ( isteğe bağlı )
1 çay kaşığı karbonat ( kabartma tozuda kullanabilirsiniz )
2 su bardağı un
1,5 su bardağı toz şeker
1 tutam tuz
İkincisi; Süt ve yumurtayı ayrı bir kasede çırpıyoruz.
Yarım su bardağı süt
2 yumurta
Üçüncüsü; Aşağıdaki malzemeleri küçük bir tencerede karıştırıp hafif ısıtıyoruz.
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı su
Yarım su bardağı kakao
1 paket vanilya
Son olarak birinci karışıma; sırasıyla kakaolu karışımı arkasından yumurtalı karışımı ekleyip çırpıyoruz.
Daha sonra kek hamurumuzu, dondurma külahlarına düküyoruz. Burada bir uyarı yapmam lazım, dondurma külahlarınızı, tabanlarını olabildiğince düz olanlardan seçin. Benimkiler aşşağı doğru daralıyormuş aldıktan sonra farkettim. Dediğim gibi tabanları düz ve bodur olan külahlardan seçin.
Yarım su bardağı hindistancevizi ( isteğe bağlı )
1 çay kaşığı karbonat ( kabartma tozuda kullanabilirsiniz )
2 su bardağı un
1,5 su bardağı toz şeker
1 tutam tuz
İkincisi; Süt ve yumurtayı ayrı bir kasede çırpıyoruz.
Yarım su bardağı süt
2 yumurta
Üçüncüsü; Aşağıdaki malzemeleri küçük bir tencerede karıştırıp hafif ısıtıyoruz.
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı su
Yarım su bardağı kakao
1 paket vanilya
Son olarak birinci karışıma; sırasıyla kakaolu karışımı arkasından yumurtalı karışımı ekleyip çırpıyoruz.
Daha sonra kek hamurumuzu, dondurma külahlarına düküyoruz. Burada bir uyarı yapmam lazım, dondurma külahlarınızı, tabanlarını olabildiğince düz olanlardan seçin. Benimkiler aşşağı doğru daralıyormuş aldıktan sonra farkettim. Dediğim gibi tabanları düz ve bodur olan külahlardan seçin.
165- 170 derecede yavaş yavaş pişirin..Buarda kekin ojinal tarifi için, tık tık!
Ben kalan kek hamurunu muffin kağıtlarında pişirdim, siz isterseniz iki paket külah alın, bu ölçülere yeterli olcaktır. Süsleme içinse hazır kremşanti ve çilek kullandım..
Hem tadıyla hem görüntüsüyle çevrenizi etkileyebileceğiniz bir tat!;)
Hepinize afiyet olsun ;)
aman tanrımmmmm, ne kadar güzellerrr... hemen denemem lazım...
YanıtlaSilgaranti veriyorum,hemen deneyin :)
YanıtlaSilbayııılllldddıııımmmmm.... oğlumun doğum gününde kek servisimiz böle...:D
YanıtlaSilBu yorum yazar tarafından silindi.
YanıtlaSilmükemmell bi fikir bayıldımmmm :)
YanıtlaSilÇok güzel bir tarif ellerine sağlık. Bende mutlaka denemek istiyorum.
YanıtlaSilBir sorum var karbonat yerine kabartma tozu kullansak bir paket mi yoksa 1 çay kaşığımı koyuyoruz? Paylaşımın için çok teşekkürler.
hepinize çok teşekkür ederimm :D
YanıtlaSilbi paket kabartma tozu kullanmanız daha iyi olacaktır (-margazit) :)))
İnanılmaz :)
YanıtlaSilteşekkürler ;)
Silsüper fikirmiş yav çokta leziz gözüküyorlar. ellerine sağlık!
YanıtlaSilaynen öylee çok lezizler :) teşekkür ederimm ;)
Sil