9 Nisan 2012 Pazartesi

kalem yüzük :)

Güzel bir hafta sonunun ardından.. kasvetli bir havayla uyanmış olabiliriz ama içimizi açacak rengarenk bir projemiz var bugün! Biraz geç bi saatte kaldı ama havadan havadan :))


Lafı çok uzatmaya gerek yok, hepimizin rahatlıkla yapabileceği, kolaymı kolay renklimi renkli bir yüzük yapıyoruz bugün :) Hemde evde küçüklüğümüzden kalmış boya kalemlerini değerlendiriyoruz..Gerçi ben yeni aldım evde yoktu..Merak edenler için söyleyeyim boyanın fiyatı 1,5 YTL :)
Bide boncukçudan yüzük yapma aparatı edinmemiz gerekiyor..Burada da biraz yaratıcılığımızı kullanmamız lazım..Çünkü satılan yüzük aparatlarının üst kısımları sadece yuvarlak şeyleri yapıştırmaya müsait, yani uzunlamasına bişey yapmanız mümkün degil. Oyüzden bende aşağıda gördüğünüz iki uzun aparatı aldım, normalde ne işe yarıyorlar pek bilmiorum..Boncukçuda gördüm aldım, maksat işimiz hallolsun:) Hee bide bu aparatlarda 50 kuruş, yani toplamda 2 milyona maal olmuş oluyo yüzüğümüz ve ben bunu biyerde görmüştüm gerçi o tokaydı ama fiyatı tam olarak 48 milyondu, şaka!=)


Evet işe kalemlerimizi kalemtraşla küçültmekle başlıyoruz, ben hepsini aynı boyda yapmaya gayret ettim ama olmuyorsa da zorlamamak lazım, iri ufaklı durmasıda hoş olabilir..


Kalemleri kısalttıktan sonra ben sağlamlık açısından hepsini birbirine japon yapıştırıcısı yardımıyla yapıştırdım..


İstediğiniz renk sırasında kalemleri birbirine yapıştırıyoruz..


Daha sonra normalde ne işe yaradığını bilmediğimiz aparatları gördüğünüz gibi arkasına yapıştırıyoruz. Ben yapştırma için sıcak silikon kullandım, siz elinizde ki malzemelere göre ayarlayın :)













O metal aparatlarının tam ortasına da asıl yüzük aparatını yapıştırıyoruz..


Buda yüzüğümüzün bitmiş hali :)
 Evet benim kalemlerim biraz uzun kalmış ama çok güzel oldu, çıkarasım gelmiyor.. Fotoğraflarda da olduğundan büyük gözüküyor buarada.. ;)


48 milyonluk yüzüğü, 2 milyona yaptık..Güle güle kullanın walla ;)

2 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...