13 Nisan 2012 Cuma

heey posta!

Bak postacı geliyor selam veriyooorrr, herkes ona bakıyorr merak ediyoorr...:))
Peki postacı mektuplarını nereye koyucak ?? :) Hemen bu konuya parmak basıyorumm ve güzel mi güzel bir posta kutusu yapıyorum..


Hep hevesim vardı dekupaj tekniği ile bişeyler yapmaya ve sonunda şeytanın bacağını kırdım ve başardım :D
Neyin üzerine dekupaj uygulasam diye düşünürken, ablama ev hediyesi olarak posta kutusu yapmaya karar verdim, tahmin edebileceğinizi gibi marin konseptli bir çalışma oldu :D


Ben posta kutusunu hazır aldım, sizin evinizde eski posta kutusu varsa onu güzelce zımparalayıp kullanabilirsiniz.. Dekupaj işleminde en önemli konu zeminin açık renk olması hatta beyaz olması gerekiyor.. Bunun için kutuyu beyaza boyuyoruz..Boya olarak akrilik boya kullandım, fiyatıda gayet uygun 3 YTL civarı bişeydi, kutuda 9 YTL..


Ben kutunun kenarlarına lacivert renkte şeritler geçtim..Fotoğrafta anlaşılıyormu bilmiyorum ama işçiliğin temiz olması için boyanacak yerlerin sınırlarına bant yapıştırdım ben, böylece boyama işlemini rahatça yaptım.


Kutunun üst kısmına şerit yapmak için yine bant kullandım, yukarda gördüğünüz gibi bantları aralıklı olarak yapıştıdım ve boyadım.Boya kuruyunca bantları kaldırdım..
Buarada evde guaj boya vardı bu yüzden ben şeritleri falan yapmak için guaj boya kullandım ..


Ben peçete ile dekupaj yapmayı tercih ettim..Peçete tercih ettim diyorum çünkü dekupaj işlemini kağıtla veya gazete ile yapabilirsiniz..Bu tarz ıvır zıvır şeylerin satıldığı yerlerde çeşit çeşit peçete de satılıyor beğendiğiniz modellerden işinize yarıcak kadarını alabiliyorsunuz, yani bi paket almanıza gerek yok. Benim aldığım yerde tanesi 0.75 kuruş..
Peçete üzerinde kullanmak istediğiniz yeri işaretledikten sonra kesiyorsunuz ve 3 kat olan peçetenin alttaki 2 katını çıkarıp sadece desenin olduğu katı bırakıyoruz..


Dekupaj tutkalını, dekupajı yapıcağımız alana ince bir tabaka halinde sürüyoruz..Dekupaj tutkalının özelliği kuruduğunda şeffaflaşması bu yüzden etrafa bulaşmasından korkmayın..


 Tutkal sürdüğümüz alana kestiğimiz ve katlarını ayırdığımız peçeteyi düzgünce yerleştiriyoruz.. İçinde hava kabarcığı kalmamasına dikkat ediyoruz dicem ama benimkinde kaldı :) Bende özellikle yapılmış havası vermek için üzerine kuru bi peçete ile yavaş yavaş bastırdım böylece daha doğal bir gürünüm kazandı..


Bir önceki fotoğrafla yukarda ki fotoğrafı karşılaştırırsanız farkederseniz ufak bir gemi eklemesi yaptım..bunun için yine peçeteden deseni kesip katlarını ayırıp, yapıştıracağım kısma tutkal sürüp üstüne ekleme yaptım.. 


Yapıştıma işlemini gerçekleştirdikten sonra üzerine ince bir kat dekupaj tutkalı sürüyoruz. Biraz öncede dediğim gibi dekupaj tutkalı kurudukça şeffalaşıyor..
Peki sürmezsek ne olur, cevap: bilmiyorum :D:D Ama tutkal kuruduktan sonra şekiller oraya daha ait oluyor ve deforme olma olasılığı ortadan kalkıyor..


Yukarda gördüğünüz tutkalın kurumuş hali..Kuruyana kadar biraz korktum işin açıkcası nasıl olcak diye ama bir sorun yaşamadım :D Bide gördüğünüz gibi tutkal kuruyunca parlak parlak oluyor yüzey..Ama ben tüm yapıştırma işlemlerini tamamladıktan sonra tamamına bir kat mat vernik sürdüm, o yüzden o parlaklık kalmadı :D Siz isterseniz mat olmayan bir vernik kullanabilirsiniz tabiki..


Yan kısımlarını boş bırakmaya yüreğim el vermedi :D


Askılık yerinide süsleyip, tepesine bir tane çapa yapıştırdıktan sonra posta kutumuz hazır. Gelsin mektuplar, gerçi bu zamanda mektup kalmadı, anca fatura gelir :D


Müdür'de çok sevdi, çocuğa bir dayanak oldu :D:D

Hepinize iyi hafta sonları...;)

6 yorum:

  1. Çok hoş olmuş, ellerine sağlık.
    Ben o güzel kedişin güzel patilerini öperim:))

    YanıtlaSil
  2. Harika olmus. Gercekten cok zevkli ve yaraticisin.

    YanıtlaSil
  3. çookk teşekkür ederimm =)

    YanıtlaSil
  4. merhabalar sitesinize bloglarda gezinirken rastladım bende dekupaj denemiyi düşünüyorum çok güzel yaptıklarınız ve oldukça anlaşılır bir anlatıma sahip.Bir mutfak bloguna sahip olsamda bu işlere de merakım var :) ayrıca arzu ederseniz sizde mutfagımda görmek isterim;
    http://gizemselmutfak.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynı durum bende de var; hem mutfak hem diğer işler :D
      Yaptıklarımı beğenmenize çok sevindim bu arada çok teşekkür ederim ;)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...