30 Nisan 2012 Pazartesi

balıkçı evi anahtarlık..

Kaç gündür tamamlamaya çalıştığım anahtarlığımı bitirdim sonunda! Siz benim dediğime bakmayın yani gözünüz korkmasın, aslında yapması öyle zor değil sadece ben biraz uyuşuk davrandım :D Canım istedikçe yaptım o yüzden bitirmekte bir hafta on günü aldı..Siz tamamen bu işe yönelirseniz boyaların kuruma süreleriyle beraber iki günde halledersiniz ;)


İşe herzamanki gibi objemizi beyaza boyamakla başlıyoruz..Tamamını beyaza boyadıktan sonra artık renklendirme işlemine başlıyoruz..Buarada kolay olsun diye anahtarlıktan artık "ev" adı altında bahsedicem :D
İlk olarak konseptimiz eski, harap bir balıkçı evi olduğu için ihtiyacımız olan en önemli şey evimize eski görünümünü vericek olan, eskitme boya.. Eskitme boyayı rahatça bulanbilirsiniz, fiyatıda uygun. Yok eğer almak istemem derseniz kahverengi boyadan faydalanabilirsiniz. Ama eskitme boyanın şöyle bir avantajı var geç kuruduğu için ve sulu bi yapısı olsuğu için sürdükten sonra istediğiniz gibi oynamalar yapabiliyorsunuz..


Evimizin çatısıyla işe başlayalım bakalım.. Laciverte boyadığım çatıya beyaz ve mavinin tonlarıyla efektler verdim ve son olarak eskitme boyayla ara ara dokunuşlar yaptım..


Evin içini bir kat daha beyaza boyadıktan sonra eskitme boyayla üstünden geçtim..
Evin ön kısmın süslemeden önce çekmeyi unutmuşum en son bittiğinde görceksiniz artık ;)


Şimdi gelelim evimizi süsleyeceğimiz dekorların yapımına..İlk olarak polimer kilden can simidi yapıyoruz. Polimer kilden daha öncede bahsetmiştim, normalde oyun hamuru kıvamında olup fırınlandığında sertleşen bir hamur. Yukarda gördüğünüz gibi polimer kile istediğimiz şekli veriyoruz ve fırınlıyoruz (130 derecede yaklaşık yarım saat kadar). Daha sonra boyuyoruz. Ben daha gerçekçi olması için etrafına hasır ipler yapıştırıdm ve hem iplerin üstüne hemde can simidine eskitme boya sürdüm..


Yine polimer kil kullanarak bir tanede martı yapıyoruz. Buarada bu polimer kil okadar süper bişeyki yapamıyacagınız bişey yok yani, takı toka... akılınıza ne gelirse :D
Süsleme için bir de deniz yıldızına ihtiyacımız var, onuda polimer kilden yapabilirsiniz ama benim elimde plastik bir toka vardı deniz yıldızı şeklinde ben onu boyayıp kullandım..




Söz konusu balıkçı evi olurda, balık ağı olmaz mı? :) Tabikide olur..Peki nasıl yapıcaz balık ağını..
Hani pazarlarda, market alışverişlerinde kullanılan ipten yapılmış file şeklinde poşetler vardır ya, onlardan bir tane ediniyoruz. Daha sonra gelişi güzel bir şekilde orta boyutlarda bir parça kesiyoruz. Kestiğimiz parçayı evin üstüne birakıyoruz ve tutunduğu köşelerden silikonla veya başka bir yapıştırıcı ile sabitliyoruz :)
Farklı noktalara benim yaptığım gibi deniz kabukları yerleştirirseniz oda farklı bir hava verir..
Son olarak eskitme boyamızla, ağımızı eskitiyoruz...
Buarada o filelerden bulamazsanız evdeki eski liflerden yararlanabilirsiniz yada en kötü alın bir ipi elinize kendi filenizi yapın :D

Biraz önce demiştim, süslemeden önce ön kısmını çekmeyi unutmuşum diye..Şimdi üstünden geçiyim hemen.. Gördüğünüz gibi kapıların alt kısımlarını biraz daha koyu bi mavi yaptım, üst kısımları ise beyaz mavi karışık boyadım. İki rengin arasınada hasır ip yapıştırdım, konsepte uygun die düşündüm :D
Daha sonra boyamış olduğum deniz yıldızını ve yaptığım martıyı yapıştırdım..


Çatının kenarlarına da, kapılara yapıştırıdığım hasır iplerden geçtim ve ortasına hazırladığım can simidini yapıştırıdım..


Son olarak evin içi ve dışı birbiriyle uyumlu olsun diye anahtar asma çivilerinede hasırlar bağdım. Böylece balıkçı klübem tamamlanmış oldu :D



Sizce uğraşmaya değicek kadar güzel değilmi, ki gördüğünüz gibi çokta yorucu ve zor bir iş değil. Hepiniz rahatlıkla yapabilirsiniz. Buarda boyamalardan sonra daha uzun ömürlü olması adına vernik kullanmayı unutmayın..

Hadi bakalım denemeler başlasın! ;)))))


5 yorum:

  1. kardeşimin banay yaptığı bu anahtarlığı evimize monte edince tekrar fotograf yayınlıycam

    YanıtlaSil
  2. elinize sağlık çok güzel olmuş ama gözüm nedense balıkçının kayığını aradı. fimodan bir yarım kayık yapıp martının altına yapıştırsanız nasıl olur acaba? kolay gelsin, tekrar elinize sağlık:)fatma.

    YanıtlaSil
  3. benimde aklıma gelmedi değil, belki ekleme yapabilirim..:)
    Çok teşekkür ederimm yorumunuz ve fikirlerinizi paylaştığınız için :)

    YanıtlaSil
  4. Çok hoş ellerine sağlık canım, dekupaj çalışmasında böyle kendimizden bir şeyler katmak seninki gibi daha çok emek olduğunu gösteriyor...

    YanıtlaSil
  5. emek böyle beğenilince de daha güzel oluyor, çok teşekkür ederim :D

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...