20 Aralık 2012 Perşembe

chai tea latte isteyen ?

İstanbul bugün karlı bi güne uyandı..
Halbuki daha eldivenlerimizi bile çıkarmamıştık, yatakların altından..:) Şaka bi yana; böle bir günde üşümemek elde değil..Bizde içimizi ısıtacak, güzel bi içecek hazırlayalım dedik, geçtik mutfağa...

 
Starbucks tutkunları bu tadı çok iyi bilirler..Hafif baharatlı, sütlü çaylı enfesss bi tat, chai tea latte!
 
 
İhtiyacınız olan şeyler; 1 kg süt, 2 çay kaşığı karabiber, 10 tane kakule (içi), 2,5 çay kaşığı tarçın, 10 karafil tanesi, 2,5 çay kaşığı zencefil, 4 tatlı kaşığı kadar çay ve son olarak bal..
Yapılışına gelince; Bal ve çay hariç tüm malzemeleri ocağın üzerin koyun ve kaynamaya bırakın, kaynamaya başladıktan sonra içerisine çayı ilave edin..Daha sonra süzerek bardaklara koyun, son olarak içine damak tadınıza bağlı olarak bal ilave edip servis yapın ;)
 
 
Aslında evde krema olsaydı üzerini süsleyip tam bir latte haline getirecektik, ama malesef yoktu..
Bence bu hali bile yeterli!
Eee peki chai tea latte isteyen ??;)

5 yorum:

  1. oyy bunun evde yapılanı mı varmış?! kendisini senelerdir kışın şifa niyetine, yazın soğuğunu serinlemek amacıyla tüketir dururdum. starbucks'tan alışveriş yapmaktan üniversite yıllarımda vazgeçtim ama cookieleri ve chai tea latte'si vazgeçilmezdi. artık özgürüm! hayatımın tarifi oldu, şimdi koşarak gidip buzdolabının üzerine yazmam lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çayı pişip soğutulmuş demlenmiş halde mi ekliyoruz yav o.O

      Sil
    2. Oncelikle seni bukadar mutlu ettigim icin cok mutluyum :)) cok tesekkur ederimm! Cayi kuru cay olarak ekliyoruz 4 tatli kasigi kadar, tum malzemeleri koyup kaynattiktan sonra cayi ekliyosun, oda biraz demlendikten sonra latte hazir :))

      Sil
  2. Olsun canım kremasızda harika görünüyor ellerine sağlık afiyetler olsunn

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...