31 Ağustos 2012 Cuma

zincir toka;

 
Bu ayın başında hatırlarsınanız at kuyruğu tokası paylaşmıştım sizinle ( saçına güvenen bi göz atsın buna :) ) Ama genel olarak aldığım tepki "bu tokaya saç lazım" oldu. Bende kısa saçlı okuyucularımı düşünerekten yaptığım diğer tokayı paylaşmak istedim..Sonuçta herşey sizin için :)
 
 
Zincir tanıdık gelmiştir heralde, diğer tokayıda aynı model zincirle yapmıştım, zaten hatırlarsanız bu zincirler eskiden bi kolyenin parçalarıydı :)))
 
 
Yapımı çok kolay aslında, kullanıcak kişinin kafa ölçilerine göre üç parça zinciri birleştiriyorsunuz. Buarada önemli olan; ortadaki zincirin hangisi olduğunu kaybetmemek. Çünkü ortalama olarak hepsinin boyu eşit gibi..O yüzden takmayacağınız zamanlar da en ortadaki zincire belirleyici bişey koyun :D Hayır bana n' oluyorsa, uyarmak geldi içimden :D
 
 
Eğer birine hediye amaçlı bu tokadan yapmak isterseniz ve ölçüleri bilmiyorsanız klipsli de yapabilirsiniz diye düşünüyorum ;)
Artık tokalarım hepinize hitap ediyormuu ??? :D

27 Ağustos 2012 Pazartesi

bekarlığa veda ojeleri

 
 
Geçenlerde hazırladığım kına ojelerini hatırlarsınız..Bugün paylaştığım ojelerde hemen hemen aynı ancak bu sefer bekarlığa vedada dağıtılmayı bekliyorlar ;)
 
 
Bide bu seferki gelinimiz eli belide gelin :D
Sizde bu küçük hediyliklerden isterseniz bana ulaşın, istediğiniz renk ojelerle hazırlayabilirim. İsterseniz üzerlerine tarih, isim vb. bilgilerde ekleyebiliriz..
Buarda flash kuvvetli patladığı için gelinlerin görüntüsü kötü cıkmış ama normalde öyle değil, simsiyah oldugunu düşünün :D

16 Ağustos 2012 Perşembe

Deniz'in doğum günü pastası :)


Şeker hamuruyla bişeyler yapmayı hem seviyorum hem sevmiyorum galiba:) Sevmiyorum çünkü; yaparken sürekli kendimle inatlaşıyorum istediğim gibi olmuyo falan, sıkıntı yani.. Ama bi yandan da çok seviyorum çünkü; sonuç başta ben olmak üzere gören herkesi çok mutlu ediyor..;)
Allahhııımm çok büyük bi çelişki içindeyimmm.. :))))))


Sonuçta sevdiğim insanları mutlu etmeyi seven bi insan olarak, arkadaşıma şeker hamuru kaplı deniz kızı pastası yaptım! Gerçi benim deniz kızımın arkadaşımla pek alakası yok yani benimki biraz şişko oldu. Gerçi anneme göre, aslında zayıfmışta pastanın üstüne oturunca öyle olmuş. O da bi bakış açısı tabi :)))


Pandispanya ve krema tariflerini tek tek yazmıyorum, bunun için bu bilgilere ulaştığım sayfalara yönlendiriyorum sizi.. Pandispanya için tık tık! Krema için tık tık!


Pastanızın içine koyacağınız şeyler ise size kalmış. Muz, çilek, böğürtlen vb meyveler koyabilirsiniz, Fındık, fıstık, ceviz koyabilirsiniz, kahve aromalı bi pasta yapabilirsiniz..Bu aşamada tüm tercihler size ait ;)


Aslında süsleme aşamasını adım adım çekmek istiyordum ama o iş öyle olmuyormuş onu anladım:) Çünkü şeker hamuruyla çalışırken biraz hızlı olmanız lazım, ortamın çok sıcak olmaması lazım..Bide elleriniz şekerden yapış yapış oluyor..Elini yıka fotoğraf çek sonra tekrar yıka yapmaya devam et falan, zor bi iş :)
Ama sonuçta bakarak nasıl yaptığımı çıkarabilirsiniz diye düşünüyorum..
Ufak ayrıntıları verecek olursam,tüm yapıştırma işlemleri için su kullandım..Yaptığım objenin dik durması için hamurun içine kürdanlar yerleştirip pastaya batırdım, çok işe yarıyor. Deniz kızının gözlerini dudaklarını yapmak için ise gıda kalemi kullandım.. 


Sonuçta hafif tombiş, deniz kızı pastam hazır oldu..
Doğum günün tekrar kutlu olsun Deniz'im ;)

kına için el kapatma;

El kapatma ne??
Bende bilmiyorum yani daha hoş bi isim olabilirdi ama...:)
Sonuçta görünce ne olduğunu anladınız dimi..Hayır bunların özel bi adı falan varsa kesinlikle paylaşın benimleee..;)


Artık güllerden sıkıldık dimi? Yenilik şart!
E böle özel günlerde de nazardan herkes korkar, onun için bizde güllerin üstlendiği görevi nazar boncuklarına verdik :D


Beğendiniz mi bu fikrimizi ??
Eğer beğendiyseniz, hemen ulaşın bana sizin içinde yapayım..
Hatta aklımda daha başka fikirlerde var aynı görevi üstlenecek, onlarıda paylaşırım sizinle ;)

14 Ağustos 2012 Salı

stil önerilerim

Hangimizin yarın ne giysek derdi yok ki?
Tüm kızların hatta bence erkeklerin genel derdi olmuş bu durum ;)
Bizde düşündük bu konuda neden size yardımcı olmayalım ve bunada el attık!
Biz dediğim ablam ve ben. Çünkü bu kısmında ablam bana yardımcı olucak diye umut ediyorum. Mesela bugünkü öneriler ondan, devamınıda bekliyoruz tabisi ;)
Uzun lafın kısası; planlarım arasında ara sıra bu şekilde kombinler hazırlamak ve sizle paylaşmak var..Hatta erkekler içinde hazırlayabilirim, neden olmasın :D Biraz da olsa işinizi kolaylaştırabilirim diye düşünüyorum, hemde bu şekilde modayı az çok takip edebiliriz :)


Bu gün 3 farklı kombin var elimizde..Hazırlanan bu kombinleri yaşam tarzınıza uygun bi şekilde değişiklikler yapabilir ve kullanım yerlerini kendiniz belirleyebilirsiniz..
Yazın vazgeçilmezleri büyük şapkalar, ben kendime yakıştırmadığım için pek kullanmam ama çok hoşuma gidiyor, eğer siz kendinizi şapkayla rahat hissediyorsanız, kesin kullanın ;)
Bu arada bi çoğunuz bilekliğe bayılcaksınız eminim, cidden bende bayıldım!


Önümüz bayram, hala "bayramda ne giycem" diye düşünenler, "aah nerde o eski bayramlar, kıyafetlerimizi alır başucumuza dizer sabah olsun diye beklerdik" diyenler.. İşte tamda sizi bu eski günlere götürecek kırmızı elbiseniz, şirin babetleriniz, abartısız takılarınız; hepsi burada! :)



Kuru kafalı aksesuarlar bu sene çok fazla ön planda, sizinde dikkatinizi çekmiştir kesin.. Peki böyle şık bi kombinle bileştirmeye nedersiniz??
Tezatlık bazen iyidir ;)


Benim favorim bu! Beyaz bi tişörtünüz olsun; sırtınız yere gelmez, ben size diyim :) Herşeyle kombin edebilirsiniz; kumaş pantolondan, yırtık pırtık bi şorta kadar herşeyle kullanabilirisiniz. Hafif bol beyaz bi tişörtün, serseri tavrını açığa çıkarmak için de buradaki gibi stilettolar ve kırmızı ruj kesinlikle doğru tercih;)

Bu günlük bukadar!
Sizi seviyorummm!;)

"Amaç insanları değiştirmek değil, kim olduklarını kıyafetlerle anlatma fırsatı vermek"
Dries Van Noten


10 Ağustos 2012 Cuma

hepimiz kraliçeyiz!



Özel günlerinizde sizi yalnız bırakmayan dostlarınızla ortak bi noktada buluşup, hem kendilerini özel hissetmelerini sağlayıp hemde sizden hatıra kalıcak özel hediyeler vermek istemezmisiniz? :)


Bu özel günler içinde neden bi kına gecesi, bekarlığa veda partisi veya doğum günü partisi olmasın ki, gerçi geriye de pek bişey kalmıoo ;))
Bizde böyle özel bir gün için, keçeden bu taç şeklindeki rozetleri hazırladık..Hatta hepsini tek tek tüllerle sarıp renkli iplerle bağladık ve başta da dediğim gibi misafirlere ufak hediyeler hazırladık..


Rozetleri çeşitlendirmek, renklendirmek tabikide mümkün..Çeşit çeşit rozetler yapılabilir. Hatta bütün rozetler farklı modellerde yapılabilir ve böylece her misafire farklı bi rozet denk gelebilir. Gerçi bu durum karışıklığa neden olabilir :D Böle bi durum istemeyiz :D
Fikir hoşunuza gittiyse ve bu rozetleri beğendiyseniz, sizin içinde bunlardan hazırlayabilirim yada siz benden ilham alın kendinize hazırlayın, kendinize yapın ama; ticari amaçla kullanmayın ;)

8 Ağustos 2012 Çarşamba

at kuyruğu tokası






Kim kardashian bi 'at kuyruğu' tokası takmış, patlamış gitmişşş :)
Peki ya yapımı ?
Ay alla sen ya böle kolay bişey yok! :)))
Elinizde yaklaşık bi buçuk metre, belkide daha kısa zevkinize kalmış artık, zincire ihtiyacınız var bide tarak şeklindeki tokalara..Hatta lastik toka bile olabilir, bu konudaki bombayı az sonra patlatıcam, çok şaşırcaksınız :)
he bide zinciri süslemek için minik aparatlar lazım bize..





Buarda biz hazır bi kolyeyi bozup yaptık..
Şimdi, zincirinizi en az 3 sıra olacak şekilde uzundan kısaya parçalara bölün..Burada önemli olan, at kuyruğunuzu ne kadar tepeden topladığınız ve tokanın ne kadar abartılı olmasını istediğiniz. Zincirlerinizin uzunluklarını ona göre ayarlamalısınız..
Zincirleri ayarladıktan sonra uzundan kısaya taraklı tokanın dişlerine geçiriyorsunuz..
Tarak tokanın fotoğrafını çekmeyi unutmuşum ama google yazınca gösteriyor hemen :D




Sonuçta at kuyruğu tokası hazır..Size en başta bahsettiğim bombaya gelirsek; aynı tokanın hatta şöle söyleyeyim; düm düz zincir düşünün, süsü olmayan ve lastik tokaya tutturulmuş hali..Sizce fiyatı ne kadar olabilir ??
Böyle bişey yok yaa, yapmayın etmeyin yazıktır günahtır. Aç insan falan doyurun ben size bedavaya yaparım aynısından vallahi:) Bi tokaya 250 TL verilirmi ??

Hadi sizde; günlük kullanım için olmasa bile özel günlerde kullanmak için birer tane yapın bu tokadan..Hazır at kuyruğuda moda zaten, havanıza hava katın ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...