2 Haziran 2012 Cumartesi

kahve tadında !

Güzel bir cumartesi gününe kahve yakışırdı diye düşünüyorum..Sizde alın akşam üstü kahvenizi yanınıza, bakın bakalım neler yapmışız..Ama aynı performans sizden de bekleniyor haberiniz olsunnn :)


Ben baktım herkes kahve ağacı yapıyor dedim benim neyim eksik :) Yapımı da kolay mı kolay ve itiraf etmeliyim ki bugüne kadar yaptığım en güzel dekoratif obje oldu !:D


İhtiyacımız olan, top şeklinde strafor, dekupaj tutkalı, ağaç dalları, ip, kahve çekirdeği, isteğe bağlı çubuk tarçın ıvır ve zıvır :D o kasenin içindeki ne derseniz; çaya batırılmış dantel parçası, rengi beyazdı, krem rengi olsun diye çayın içinde beklettim biraz..Aklınızda bulunsun diye söylüyorum çay, kahve bu şekilde renk değişimlerinde, eskitme çalışmalarında çok işe yarıyor..



İşe ağacımızın gövdesini yapmakla başlıyoruz.Ben gövdeyi; ince ağaç dallarını iple bağlayıp oluşturdum. Ancak straforu delmek o kadar da kolay değil. Onun için önce kalınca bir ağaç dalını alıp onunla deldim, sonra asıl istediğim dalları yerleştirdim..Gövdeyi ve gövdenin gireceği yeri belirledikten sonra onları bir yana ayırıp ağacın üstünü yapmaya başlıyoruz..


Kahve çekirdekleri daha kolay yapışsın, kaymasın diye strafora ip sarıyoruz. İp kaymasın diye de topa biraz tutkal sürebilirsiniz, ip daha rahat sarılıyor o zaman..


İpi sardıktan sonra kahveleri yapıştırmaya başlıyoruz. Tutkalın kahvelerin üzerine bulaşması sizi korkutmasın, dekupaj tutkal kuruyunca şeffaflaşıyor, zaten ondan yapıştırma işlemini dekupaj tutkalı ile yaptım..


Topun tamamını kahveyle kapladıktan sonra kalan boşluklara tekrar kahve yapıştırıyoruz..Neredeyse ikinci sıra kahveyi yapıştırmış oluyoruz..


Tutkal kuruduktan sonra vernikliyoruz.. Benim kullandığım vernik doğal görünümü koruyan bir vernik, ama burada parlak çıkmış, flashtan sanırım.. Bu arada merak edenler için söyleyeyim; ne kadar kahve gidiyor derseniz ben 4 YTL'lik kahve kullandım..;)


Vernikte kuruduktan sonra, ağacın gövdesini yerleştirdim..İki üç tane çubuk tarçın ve dantelle süsledim..


Saksıyı da kendim süsledim tabisiii :) yine evde olan bi kaç parça dantelli kullandım.. en üstte fiyonk atılmış dantelde, en başta bahsettiğim çaya batırdığım dantel.
Ağacı saksıya oturtmak için yine straforlardan yardım aldım. Saksının dibini biraz straforla doldurdum, gözüken kısma ise geçenlerde boyadığım taşlardan koydum, siz toprakta kullanabilirsiniz buarada..


Ve işte sonuç, kahve tadında ağacımız..;)

7 yorum:

  1. harika olmuş.detaylı anlatımınız da süper.bende yapmak istiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederimmm..vakit kaybetmeden yapın hemen bence! :)

      Sil
  2. Ayyyy miiisss yaaa... Oh ne güzel ellerinize sağlık maşallah.Yalnız şey sorucaktım,verniklemişsiniz ya,hala kahve kokuyormu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kahveyle karışık biraz vernik kokuyo diyebiliriz ben ikisinin kokusunu da sevdiğim için bana çok guzel kokuyo ama kahve kokusu daha baskın :) siz yaparsanız verniklemeden de kullanabilirsiniz ben daha sağlam olsun, kahveler dökulür belki diye vernikledim..
      çok teşekkür ederimm bu arada:)

      Sil
    2. Cevabınız için teşekkür ederim :)

      Sil
  3. harika olmuş merak ettığim o top straforlar oldukça mınık yanı bır avuçtan biraz büyük,ama fotoğraftan mıdır?sızın kı baya büyük gözüküyor ben yerde duran bir saksı için yapmak isterim de:) bir de anlatımınız çok güzel,çok yardımcı oldu,ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. öncelikle çok teşekkür ederim..:)
      sizinde dediğiniz gibi bende straforu alırken gozume kucuk geldi ama iple sardığınız için topun çapı buyumus oluyor..Bide iki kat kahve çekirdeği yapıştırınca istenilen ideal büyüklüğe geliyor:)
      sizde vakit geçirmeden yapın bence! :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...