7 Haziran 2012 Perşembe

bebek bezi pastası :)

Uzun zamandır yapmak istediğim bir şeydi, beraber bir şeyler yapmak ya da sizin yapıp bana gönderdiğiniz şeyleri burada paylaşmak..Bugünde bunun ilk adımını atıyoruz;)
Ablamın en yakın arkadaşı, ikinci ablam diyebileceğim Ravza ablam bebek bezi pastası yapmış, bana bloga koyarmıyız dediğinde çok mutlu oldum, baştada da dediğim gibi çok istediğim bir olaydı bu, ortak paylaşımlarda bulunmak:) 


İşte bunun üstüne; bugün menümüzde bebek bezi pastası var ;)

Ne yalan söyleyeyim ben bu "bebek bezi pastası" tabirini duyunca başta gerçek pasta sandım. Bildiğiniz içinde kek krema falan var, dışı da böyle bebek bezleriyle süslenmiş, yada şeker hamuruyla bebek bezi şekil verilmiş falan..:D Ama meğersem bu pasta sadece bebek bezinden oluşuyormuşş :)))




Yapmak için ihtiyacınız olan şeyler; bebek bezi, süslemek için kurdele ve bebek süsleri, lastik, havlu kağıdın içindeki  karton rulo..Bu arada ruloyu başka bir şeyden kendinizde oluşturabilirsiniz..
İlk olarak bebek bezlerinden yukarıda gördüğünüz gibi rulolar oluşturuyorsunuz, rulolor açılmasın diyede lastikle bağlamalısınız..
İki katlı pasta için 28 tane bez gerekiyor..pastanın büyüklüğü size kalmış tabi ki, daha geniş veya daha çok katlı pastalarda yapabilirsiniz..



Kıvırdığınız bezleri, rulonun etrafına lastik yardımıyla tutturup; pastanın ilk katını oluşturuyorsunuz..Daha sonra daha geniş olan ikinci katı yapıyorsunuz..


Buradan sonrası sizin hayal gücünüze kalmış, istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz..Bizim pastamız da, lastiklerin geldiği yerlere tül kurdeleler bağlandı..En üstte tüller kullanıldı etrafı ise bebek süsleriyle süslendi...


 

İşte pastalarımızın son hali, çok şirin olmamışlar mı??

Biliyorsunuz son dönemlerde baby showerlar çok moda oldu bence o tür organizasyonlar da bu tarz bi pasta yapıp ortama şıklık katabilirsiniz..Aynı zamanda bebekli ailelerin en çok ihtiyacı olan şey bebek bezidir heralde, sizde eve elinizin boş gitmemek adına böyle bir şey hazırlayıp götürürseniz, hem ihtiyaç karşılamış olursunuz hemde göze hoş gelen, büyük beğeni toplayacak bir hediye vermiş olursunuz. Eminim çok hoşlarına gidecek!:)
Ravza ablama; yaptığı bu pastayı bizimle paylaştığı için tekrar çok teşekkür ediyorum ve ellerine sağlık diyorummm!:)

Bu arada sizde yaptığınız şeyleri herkesle paylaşmak isterseniz bana twitter, facebook ve ya e-mail yoluyla ulaşabilirsiniz..
Güzel paylaşımlarda buluşmak üzere!;)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...