28 Mayıs 2012 Pazartesi

vintage telefon!

Geçenlerde dükkanda otururken bu aşağıda gördüğünüz telefonu gördüm ve vuruldum! Hemen bir şeyler yapma isteği uyandırdı bende..Hayat hikayesini öğrendikten sonra, acaba bozmadan bıraksam mı kendi haline diye düşündüm ama ne mümkün, kendime söz geçiremedim..:)))))))
Bu arada telefonun hayat hikayesi dedim biraz önce, merak edenler için söyleyeyim kendisi en az 20 yıllıkmış hatta üzerinde 6 haneli bir numara yazıyor, evin o zamanki numarası herhalde :)


Telefonun özellikle açık renk olması beni çok cezbetti, boyamaya gerek kalmadan istediğim gibi, bir şeyler yapıştırabilirim üstüne diye :)
Peki bu telefona neler yaptım? Sizinde rahatça tahmin edebileceğiniz gibi bir şeyler dekupe ettim :) Benim dekupajda kullanmayı en sevdiğim desen, gazete kağıdı hem rahat bulunuyor hemde rahat çalışılıyor yetti yetmedi derdi yok :D


Telefon eski olduğu için yeni gazete kullanmak mantıksız olurdu bende onun için gazetelerimi eskittim. Gazeteleri eskitmek için türk kahvesi, nescafe veya çay kullanabilirsiniz. Bunlardan birini fırça yardımıyla gazetenize sürüp, kurumasını bekleyin..


Gazetelerin yanı sıra, internetten bulduğum dekupaj resimlerini de kullandım telefonumu süslemede.. 
Resimleri bulmak içinse googleda "vintage dekupaj desenleri" yazdım, merak edenler için :) Bulduğum desenlerin çıktısını aldıktan sonra onlara da biraz kahveli su sürdüm eskisin diye..
Daha sonra başladım yapıştırmaya..İlk olarak, telefonun tamamını gazetelerden kopardığım parçalarla kapladım. O halinin fotoğrafını çekmeyi unutmuşum malesef, tahmin ediyorsunuzdur zaten nasıl olduğunu..


Daha sonra gazetelerin üzerine çıktısını aldığım kağıtlardan yapıştırdım. Bu kağıtların kenarlarına da ara ara gazeteler yapıştırdım, daha doğal bi görüntü olsun diye..



Gazete kağıtlarının arasına bu kağıtlardan yapıştırdıktan sonra, dekupaj işleminde hep yaptığımız gibi üzerine dekupaj tutkalı sürüp kurumasını bekliyoruz..


Gazete harici kullandığım resimlerinde hepsini çektim, nasıl kullandığımı görmek istersiniz belki diye :D Bu arada en önemli ayrıntıyı atladım, ahizeye bir şey yapmadım, telefonun orjinalini korumak adına.. Bide rakamları da yine gazeteden kestim. Bulmaca ekinde bulmak mümkün :D


Ve vintage telefonum hazır :)
 En güzel olay da ne biliyor musunuz?  
-Bu telefonun hala çalışıyorrr! ;)

8 yorum:

  1. Ne kadar güzel düşünmüşsün ancak darılmazsan ben yarım kaldı sandım devamında tuşlar orjinalliği bozmuş gibi geldi buraya ne düşünülebilir roma rakamlı ve gazete renginde dekupaj yapılabilir mi acaba?çünkü tasarımın çok hoş çok yerde görmedim telefona dekupaj uygulandığını,ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aslında rakamlar için roma rakamları iyi fikir değil onu deneyebilirimm:D:D:D çok teşekkür ederim cnm fikrini paylaştığın içinnn ;)

      Sil
  2. elinize sağlık çok güzel olmuş yanlız sormak istediğim bir şey var. Yazıcıdan çıktı aldığınız dekupaj resimlerinin üzerine dekupaj tutkalını sürünce, resimdeki mürekkep dağılmıyor mu? Ben yaptım dağıldı çünlü..Bu konuyla ilgi bilgi verebilir misiniz?
    syg

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende bunu çok araştırdım oluyomu olmuyomu diye sonra cesaret ettim denedm :) ben zaten eskitme olsun diye resimlerin üzerine kahveli su sürdüğüm için, bazılarının renginde değişim olmuştu ama tutkalı sürünce ekstra bi değişim olmadı..bide ben ev tipi bi yazıcıdan normal dosya kağıdına çıktı aldım, onunda bi etkisi varmı bilmiyorum..

      Sil
  3. çok güzel olmuş çok beğendim yaaa eski eşyalara olan merakım biraz daha arttı :)

    YanıtlaSil
  4. Yaaa...Keşkehiç yapmasaydın böyle bir şeyi. Keşke hiç bozmasaydın telefonun orjinalliğini. Çok kötü olmuş bence (kırılma, darılma yani!)Yani telefonu mahfetmişsin. Hatta içine etmişsin canım yaa!... Telefona yazık. :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Boyle dusunmene sasirdim acikcasi :) ama tesekkur ederim yinede bnle dusunceni paylastigin icin ;)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...