25 Mayıs 2012 Cuma

dekoratif taşlı mumluk

Hani bu akvaryuma konulan taşlar vardır ya renk renk, işte onları kullanarak dekoratif bir mumluk yaptım çokta güzel oldu, pekte güzel olduuuu :)))) Nezamandır aklımda olan bişeydi aslında, farklı kombinasyonlarını da görmüştüm dışarda, sizde görmüşssünüzdür kesin..ama bu bizim el emeğimiz olacağı için daha değerli :)


Aslında yapımı çok kolay, bizi burada oyalayacak tek şey taşları boyamak..Ben beyaz renkte taş bulamadım ondan taşlarımı boyadım..Bide iki üç renk taşa ihtiyacım olduğundan bi paket taş alıp boyamak işime geldi..


Taşlar gördüğünüz gibi mor renkteydi, bense onları kahverengi, sütlü kahve, beyaz gibi kahvenin tonlarına boyadım..Tabiki taşları tek tek boyamadım :) Kolay olsun diye plastik küçük bi kap aldım, özellikle küçük diyorum çünkü kap büyük olursa boyanız daha çok gidebilir.. Kabın içine boyamak istediğim miktar da taşı koydum sonra üzerlerine biraz boya döktüm, sonra ameliyat eldivenlerimi giyip başladım yoğurmaya :D Taşların hepsi boyandıktan sonrada kaptan çıkarıp gazetenin üstüne yaydım ve kurumasını bekledim.. Buarada gazete taşlara biraz yapışıyor ama çok sorun değil..


Bu arada taşları akrilik boyayla boyadım..Şimdi sıra geldi yerleştirmeye..


Taşları koyu renkten, açık renge doğru dizdim ve taşların arasına mum koydum..


Son olarak da saman iple bağlayıp mumluğumu bitirdim.
Bu arada siz bunu illede bu şekilde düzenlemek zorunda değilsiniz tabiki. Mesela taşlarınızı daha yayvan bi kaba koyup aralara tealightlar koyabilirsiniz yada taşları daha uzun bi kabın dibine koyup üzerine bambular yerleştirebilirsiniz..Seçim size kalmış evinizin dekorasyonuna hangisinin daha çok uyacağını düşünüyorsanız onu yapın :)

Kolay gelsinn;)

5 yorum:

  1. Çok hoş olmuş odana da yakışmış canım dediğin gibi değiş tasarımlar yapılabilir seninki ayrı bir güzel olmuş ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. çok teşekkür ederim..Gerçekten farklı farklı şeyler yapmak mümkün, yaparken aklıma neler geldi neler :))))

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel olmuş, dışarıdan 30-40 lira verip almaktansa kendi zevkimize göre yapmak en güzeli bence de.. Hata sıkıldıkça değiştirirsiniz harika olur. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. harika çok doğal ve otantik olmuş

    YanıtlaSil
  5. kesinlikle büyük paralar verip alacağımız şeyleri evde yapmak mümkün!:)
    Çoook teşekkür ederim sizlere de ;)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...