3 Aralık 2012 Pazartesi

zımbalı boyunluk

Bu fikre bayılacaksınız!
Bu fikir aklıma geldiğinde, daha yapmadan çok heyecanlandırdı beni ve şuan da bir an önce paylaşmak için de çok heyecanlanıyorum :)


Boyunluğu örme maceramdan başlıcak olursam, tam bir faciaydı!:) 3,5 numara şişle 90 ilmek atarak başladım işe, ancak o kadar sıkı örgüşüm ki küçücük bişey çıktı ortaya, ütüledim falan biraz açıldı
-bu arada aklınızda bulunsun benim başıma gelen şeyle karşı karşıya kalırsanız, örgünüzün üzerine ıslak bi bez koyun ve ütüleyin-
ama yinede tam olarak istediğim genişliğe ulaşmayınca arkasında 30 ilmeklik bi parça daha ördüm ve ekleme yaptım..


Kısaca size şöyle söyleyeyim; küçük numara şişle başlayacaksanız, 120-130 ilmekle başlayın ama büyük numara şiş kullacaksanız ilmek miktarını düşürün..
Bu arada yazmayı unuttum, boyunluğun üzerine zaten süsleme yapıcağım için düz ördüm..


Zımbalama işlemine gelince, dişli zımbalardan kullandım.. Size daha öncede bahsetmiştim, dişli zımba kullanırken keçe kullanırsanız kesinlikle çok daha sağlam oluyor..
Yukarıda gördüğünüz gibi örgünün arka tarafına şeklin büyüklüğüne uygun bir keçe parçası koyup, zımbalama işlemini yaptım. Daha sonra keçenin fazlalık kısımlarını kestim ki, ağırlık yapmasın..
Bu arada içinizden, 'keçeyi baştan modelli kesip niye zımbalamadın' sorusu geçebilir. Onuda denemedim değil tabiki, denedim ama çok daha zor oldu, zımbaları şeklin üstüne oturtmak falan..İlk bahsettiğim yol çok daha kolay..


Şimdi söz sizde, bakalım beğenicekmisiniz ? :D
Bu arada yeni sayfama bekliyorummmm :D
Sevgilerle..
Miraçe

2 yorum:

  1. Ben bayıldımmmmm.. Bu zımbaları bir ben bulamıyorum herhalde, gerçi aramadım ama hiç de gözüme çarpmadı. Nedir heryerde kullanılıyormuş bu baksanıza harika bir fikir ve çok güzel olmuş gerçektende... Ellerine sağlık, şekli özellikle çok beğendim boyunlukta çok güzel durmuş kar tanesi gibi ve soğuklarda çok anlanmlı durmuş bence :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Guzel yorumun icin cok tesekkur ederim oncelikleee:) zimbalari bulmak her gecen gun kolaylasiyo aslinda, yavas yavas dagiliyo tum incik boncukculara:) ben istanbul- eminonunden aldim bu arada eger istanbulda yasiyorsan bakabilirsin sende, cok guzel seyler var;)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...