18 Mart 2013 Pazartesi

paskalya yumurtaları hazır!



Geçen gün sizlerle paskalya kurabiyelerini paylaşmıştım hatırlayanlar vardır..Bugün sıra paskalyayla bütünleşmiş boyalı yumurtalarda..Her ne kadar yapım aşamalarını fotoğraflamayı unutsam da, hepsini sırasıyla nasıl yaptığımı anlatmaya çalışcam..


Çok uğraştırılı gibi gözükse de, nasıl yapıldğını öğrenince şok olacaksınız :D İhtiyacınız olanlar, yumurta iki adet maydanoz yaprağı, soğan kabuğu ve ince çorap.. Yumurtanızın üzerine maydanoz yapraklarını birer damla su ile yapıştırıyorsunuz, daha sonra yumurtanızı ince çorabın içine koyup sıkıca düğüm atıyorsunuz. Son olaraksa, yumurtalarınızı, içinde soğan kabuklarının bulunduğu haşlama suyuna koyup, haşlıyorsunuz..Sonuç yukarıda gördüğünüz gibi oluyor :D


Öncelikle söylemeyi unuttum, yumurtalar normal haşlanmış yumurtalar..Sadece işimizi kolaylaştırmak adına, haşlama suyuna gıda veya kumaş boyası ekliyoruz ya da bir diğer yumurtada yaptığım gibi soğan kabuğu ekliyorsunuz..Aynı zamanda haşlama suyuna hem boyayı fikse etmesi için hemde kabukların kırılmasını önlemek amacıyla bolca tuz ekliyoruz..
Bu yumurtada da, ilk olarak biraz önce anlattığım gibi yeşil boyayla haşladım..Daha sonra üzerine ablam, akrilik boyaylarla çiçek çizdi..


En kolay hazırlanan yumurta buydu sanırım.. Mavi, beyaz ve pembe boyalarla minik minik fırça darbeleriyle, sanatsal bir çalışma yapmış oldum :D Burada ince uçlu fırça kullanırsanız, yaptığın çalışma daha güzel olur ;)


Hem hediyelik, hemde evinizde dekoratif olarak kullanabileceğiniz yumurtalarınız hazır.. Bu arada tchibo da yumurta süslemede işinizi kolaylaştıracak bir çok şey satılıyor, bir göz atın derimm :D
Sevgilerle..
Miraçe.

8 yorum:

  1. ceyda kılıçarslan18 Mart 2013 12:34

    Pardon biz neden paskalya yumurtası yapalım? Paskalya bize ait bir şey mi? Noeli hadi yıl başı diyerekten yedirdiler millete ama paskalya ne iş? Sizce de biraz fazla olmuyor mu bu kadarı da?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabi yapmak zorunda degilsiniz:) herkesin kendi tercihi, sonucta internet ortaminda sadece belli bir kesime hitap etmiyoruz, herkes istedigini arayip bulabilir. Benden istendi yaptim ve dedigim gbi bnm sayfam yaptigim seyleri paylasmaya yonelik bi sayfa olduguna gore, insanlara bunu ulastirmakta bnm gorevim ;)

      Sil
    2. e ben hristiyanım onu napçaz

      Sil
    3. bende :) kutlamasinlar noelimizi paskalyamizi meraklisi degiliz :) biz bize yeteriz

      Sil
  2. Merhaba blognu çok beğendim hemen izlemeye aldım yumurtalar çok güzel süslenmiş ellerine sağlık.Bende seni blogma bekliyorum umarım kırmaz bize katılırsın sevgiler:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. nedemek hemen seve seve katılırım :D
      Güzel yorumların içinde çok teşekkür ederim.... :)

      Sil
  3. Merhabalar,10 marifetten gördüm blogunu bol tıklanmalar :))
    Yumurtalar çok güzel olmuş en kısa zamanda yapmayı düşünüyorum.Mutfakta güzel dekor oluştururlar,ellerine sağlık.bloguma beklerim bende Sevgiyle kal.
    http://sevgox45.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim:D dediğin gibi cidden mutfak dekoru içinde iyi fikir :D

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...