4 Kasım 2012 Pazar

şeker hamurlu kurabiye!

Gereksiz 2 haftalık bi aranın ardından yine beraberiz.. Gereksiz diyorum çünkü neden böyle oldu anlayamadım valla bişeyler paylaşmak kısmet olmadı :D Hatta evet kabul ediyorum çok verimsiz bi Ekim ayı geçirdik, kabul :)
Ama Kasım öyle mi? değil..Kasımda herşey başka !:)
Bundan sonra paylaşımlara tam gaz devam! Converseleri yenilicez, çeşit çeşit bileklikler yapıcaz, gündemi takip edicez, mutfağa giricez..Herşeye el atıcaz yani :)


Tatlı yiyelim tatlı konusalım diye, başlangıcı hem damağa hem göze hitap eden kurabiyelerle yapalım dedim..



Bu sefer kurabiyelerin tarifini değiştirdim. Yeni tarifim için malzemeler;
250 gram tereyağı
1 yumurta
4- 5 su bardağı un
250 gram pudra şekeri
1 dolu tatlı kaşığı tarçın
1 limonun kabuğu


Yapılışı; öncelikle oda sıcaklığında beklemiş olan şeker ve tereyağını iyice karıştırıp daha sonra tüm malzemeleri birleştiriyoruz. Yaptığınız hamuru 2 saat kadar buzdolabında bekletirseniz, hamurunuz daha güzel bir hal alacaktır..
Daha sonra istediğiniz şekilleri verip, önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında pişiriyorsunuz. Pişirme süresi 10- 15 dakika arası. Açıkcası biraz tetikte olmalısınız. Mesela ben son yaptığım kurabiyeleri biraz fazla pişirmişim, birazdan daha fazla sert oldu :)


Bu arada kurabiyelerden bayağı bi çıkıyo, saymadım ama yüze yakın diyebilirim. Hatta o kadar ki ben hamurun yarısından bu kurabiyeleri yaptım, diğer yarısınıda başka bi tada çevirdim, onuda paylaşıcam..
Bu; kışın gelmekle gelmemek arasında olduğu pazar gününe renk katmak için birebir tarifler..;)
Hepinize iyi pazarlar! 
NOT: Aklınızda bulunsun, sipariş üzerine de hem kurabiyelerden hem muffinlerden hazırlıyorum:)
Bu arada yeni sayfama bekliyorummmm :D
Sevgilerle..
Miraçe

2 yorum:

  1. öncelikle ellerinize sağlık çok güzel görünüyor kurabiyeler.tarifinizi not ettim çünkü pudra şekeri kullanarak yaptığım şeker hamurlu kurabiyeleri pek beğenmiyordum ve içinde biraz karbonat da vardı.normalde yaptığım kurabiyeler de tozşeker kullanıyordum ve daha hoşuma gidiyordu.umarım bu tarifte istediğim kıvamı yakalarım:))teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben surekli bu tarifi kullaniyorum, yiyenler ve bn cok memnunuz, umarim sizde memnun kalirsiniz :)) yalniz kullandiginz un ve nisasta miktarini arttirmaniz gerekebilir, yani hamurunuz yumusak olursa korkmayn un ve nisasta eklemesi yapabilirsiniz.. Pudra sekeri yeterli geliyo aslinda cunku ustudee sekerle kapladgini icin ama daha tatli isterseniz birazdaha seker ekleyebilirsiniz :) buarda tesekkur ederim;)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...