30 Temmuz 2012 Pazartesi

'm panosu..

Aslında harf panosuda diyebilirz.. Ben harfler içinden en sevdiğim 'm' harfini seçtim, baş harfim olduğundan doolayı ;))


Ama siz farklı şeylerde üretebilirsiniz. Mesela daha küçük boyutlardaki harfelerle, isim yazabilirsiniz, ya da kapıya hoşgeldiniz, home gibi yazılar yazabilirsiniz. Küçük küçük sallanan harflerde çok tatlı olabilir..


 Şimdi ne yaptığımı anlatıyorum..İlk önce harfi yerleştireceğim panoyla işe başladım.. Pano dediğimde eski bi çerçeve aslında. Çerçevenin arkasını, önünü çıkardım ve içine birşeyler yerleştirilecek kıvama getirdim :)


Çevçeveyi favori renklerim olan beyaz, sütlü kahve ve turkuaza boyadım.


 Ancak boyaların  birbirine temas ettiği noktalar gözüme karışık geldi; bende o kısımları kamuflaj etmek amaçlı yukarıda gördüğünüz gibi çeşitli fisto ve dantellerle hem süsledim hemde karışıklığı kapattım.
Buarada dantellerin beyaz olanlarını çay içinde bekleterek sizde eskimiş görüntüsü verebilirsiniz, unutmayınnn!:)

Harfi yapmak için ben model hamuru ( hava ile kuruyan ) kullandım. Ama siz polimer kil ( ısı ile kuruyan)kullanabilirsiniz ya da tahtadan ve ya strafordan kesilmiş harfler kullanabilirsiniz..
Yalnız atlamamanız gerek bi durum var, özellikle hamur kullanmayı tercih edenler; hamurlar kurumadan harfleri asacağınız delikler açmalısınız ;)


Harfimi gördüğünüz gibi mora boyadım ve üzerine peçete dekupe ettim. Boş kalan yerlerede toplu iğnenin arkasıyla puantiyeler yaptım.. 


Son olarak panomu, duvarda bekleyen çivimle birleştirdim :)
ayyy yerimm yerimm!
:)

29 Temmuz 2012 Pazar

ay kalemim tüylü olmazsa imzalamam..

 ..diyenlerdenseniz, sizde kendi zevkinize göre kaleminizi hazırlayın :D


Bu kalemi ben kendim hazırladım..Daha doğrusu sadece tüy kısmı vardı elimde, ben içine tükenmez kalem yerleştirdim, etrafını da kurdele ile süsledim işte...tabi zevkinize göre renklendirmenizde mümkün..


Uğraşmak istemeyenler için hazır yapılmışları da satılıyor..


E o zaman; evet mi?
Evet! ;)

27 Temmuz 2012 Cuma

hiçbir fırsatı kaçırma!

İnternetten alışveriş kadar zevkli bişey var mı?
Oturduğun yerden herşey elinin altında..Hemde artık indirimli bi şekilde istediğimiz herşeye sahip olabiliyoruz.. Ama indirimlerinde bi rahatlığı olmalı :) Öyle tüm siteleri tek tek dolaşıp nerde ne ucuz, hangi site daha uygun bunları takip etmekte zor iş yani sonuçta :)


İşte bu noktada bizi düşünen bi site var. Alışverişten, konaklamaya, kurslardan, dekorasyona kadar herşey bi tıkla elinizin atında..
Sizde; oturduğunuz yerden, isteklerinize, en ucuza sahip olmak istiyorsanız buraya gelin!;) Site başta biraz karışık gibi gelebilir size ama biraz bakınınca istediklerinize kolayca ulaşabileceğinizi göreceksiniz..
E daha ne olllsuuunnnn :))))
İyi alışverişler..

25 Temmuz 2012 Çarşamba

kına mumları;

Düğün dernek ayrıntılarına kına mumlarıyla devam ediyoruz..:)


Herşeyde parmağım olması gerektiğinden :))) bunada el attım ve ablamın kına gecesi için bu mumlukları hazırladım :)








Kınanın adetidir; yukarıda gördüğünüz gibi karşılıklı sıraya geçilip mumlar tutulur, altından da gelin kızımız geçer :D Bu hazırladığım mumluklar da, tam olarakta bu amaç için kullanıldı..

İşin en güzel tarafıda damlama derdi olmaması..
Her gören bayıldı diyebilirim..
Sizin ve ya bi yakınınızın, yakında kına gecesi varsa, sizler içinde bu kına mumlarından hazırlayabilirim..
Bana facebook, twitter ve ya e-mail yoluyla ulaşabilirsiniz..
Hepinize iyi günler ;)

damla sakızlı rulo pasta..


Rulo pastalar her zaman için yaş pastalardan iyidir. İçlerinde gereksiz şeyler yoktur bi muhallebi, bi meyve; oldu bitti:)

İşte ben de bu tanıma uygun bi pasta yaptım..Şimdi anlatınca biraz uğraştırılı gelebilir ama çok kolay merak etmeyin ;) Bi de fotoğraflar içime çok sinmedi, hatta o kadar ki tarifi koymama kararı bile almıştım ama sonra dayanamadım, bir daha yapıp yeni fotoğraflar çekmem uzun zaman alır diye vazgeçtim. Sonuçta sizi bundan mahrum bırakamazdım :D
Evet! işe pastanın pandispanyasıyla başlıyoruz..
                           4 adet sarısı ve beyazı ayrılmış yumurta
                           4 yemek kaşığı un
                           4 yemek kaşığı şeker
                           1 paket kabartma tozu
                           2 yemek kaşığı kakao (miktar isteğe bağlı)
Artık yumurtanın; sarısı ve beyazını ayırıp çırpmaya alıştık değil mi? :)Bana eskiden o kadar zor gelirdi ki bu işi yapmak ama sonra farkettim de abartılacak bir şey yokmuş sadece bulaşık fazlalığı :p


Neyse işimize döncek olursak; yumurta sarılarıyla şekeri çırpıyoruz. Ayrı bir kapta da yumurta beyazlarını köpürtüyoruz. Daha sonra tüm malzemeleri bir araya getirip pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine yayıyoruz..180 derecede pişiriyoruz. Çok çabuk pişiyor, haberiniz ola, tetikte olun :D
Kek piştikten sonra hemen sıcakken rulo haline getirin ve o şekilde soğumaya bırakın.. Bu işlemi kek soğuduktan sonra yaparsanız, kek büyük ihtimalle parçalanacaktık. Bu yüzden kek sıcakken rulo yapıp bekletmek önemli..hatta rulonun üzerine hafif nemli bi bezde koyabilirsiniz; bu şekilde kek pişirme kağıdından daha kolay çıkacaktır.
Sıra muhallebide;
               3 su bardağı süt
               1 çay bardağı un
               2 tatlı kaşığı nişasta
               2 çay bardağı şeker
               2 yumurta
               1 paket vanilya
               Damla sakızı ( ben bu vivident sakızların, damla sakızlı olanlarından kullandım, 2 tane)
Muhallebi için de; vanilya hariç herşeyi bi tencereye koyup, karıştırıp, pişiriyoruz. Piştikten sonra içine vanilyasını koyup, soğumaya bırakıyoruz..


Artık sıra birleştirmede. Rulo halinde beklettiğimiz keki üzerine ilk önce hazırladığımız muhallebiyi yayıyoruz. Muhallebinin üzerine isteğe bağlı olarak ince bir tabaka krem şanti koyabilirsiniz, ben koydum...


Krem şantinin üzerine biraz ceviz ve yukarıda gördüğünüz gibi muz kullandım. Aslında muz isteğe bağlı. Çünkü muhallebi damla sakızlı olduğundan; pastanın zaten bi aroması oluyor, o yüzden muz koyup koymamak size kalmış..


Son olarak pastaya tekrar adına yakışır, rulo formu verdim ve kalan krem şantiden üzerine sürüp çatal yardımıyla kendi çapımda süsledimm :)))


Hazır ramazanda gelen gidende çok olur, mutlaka denemelisiniz derim ben..
Hepinize afiyet olsun..
Hayırlı ramazanlar..

20 Temmuz 2012 Cuma

iğnelik !

Sizde takı törenlerinde kullanılan süslü püslü iğneliklerden sıkıldıysanız ve daha sade bişeyler arıyorsanız ihtiyacınız olan şeyler; boş bir kutu, köpük, tül, yapıştırıcı ve iğne ;)


boş kutunun içine sığacak büyüklükte bir köpük parçasını, daha şık durması için kumaş ve tülle kaplayıp, kutunun içerisine yerleştirdim..Tabi sağlam olması için birazda yapıştırıcı kullandım..


Son olarak iğneleride yerleştirip işimi bitirdim :D
Nasıl ?:)

19 Temmuz 2012 Perşembe

kına ojeleri :)

yaa ben galiba organizasyon işlerine atılmaya karar verdimm :) Zaten en büyük hayellerimden biri buydu, diğeri de kafe açmak ;) Buarada; kafe açma hayali olan herkes bunu gerçeğe dönüştürmüş olsa; ooo sokaklarda evden çok kafe olurduu :))))) O yüzden dedim bende hayali daha az kurulan bi sektöre yöneliyim :p
Şaka bi yana tabiki biyer açtığım falan yok, yani en azından şimdilik ;p Ben sadece yakınlarım için hazırladığım ufak tefek düğün dernek ayrıntılarını sizinle paylaşmak istiyorum.. İsterseniz benden ilham alın sizde yapın, istersenizde ben burdayım her zaman.. Bana e-mail, facebook ve twitter üzerinden ulaşabilirsiniz ;)


Şimdi gelelim bu konuda sizinle yapmak istediğim ilk paylaşıma.. Ablamın kınasında, özellikle genç kızlara dağıtılmak üzere hazırlanan kırmızı ojeler..


Bazıları ilk duyduğunda çok şaşırdı, "yaa kınada kına dağıtılır, oje ne alaka ?" diye ama ojeleri kapan herkes hayatından çok memnundu :)


Ben bu ojelerden yaklaşık 60 tane hazırladım..Kolay gibi gözüktüğüne bakmayın baya el oyalayan bişey :D
Bide bu ojeleri sadece kına gecesiyle sınırlandırmayın, bekarlığa veda partileri içinde süper bir hatıra olacak :)
Baştada dediğim gibi sizde bu ojelerden isterseniz, ulaşın bana...;)
see youuu :D

13 Temmuz 2012 Cuma

aksesuar seçimine yardımcı :)

Aksesuara düşkün olan, sadece biz bayanlar değiliz heralde yani en azından eskidenmiş o :D
Artık erkekler de küpeden yüzüğe, tokadan kolyeye tüm aksesuarlarda varlar.
Ben de onlara diyorumki bu işi ortak bi noktada buluşturalım, abartmadan sakin sakin kullanalım :)
Benim gözüme güvenen beyler bi göz atın bakalım :)


Şimdi baştan bi anlaşalım, sevgili erkekler alyanstan başka yüzük kullanmanıza gerek yok bence :) Kullananlar kızmasınlar şimdi ama bunlar benim düşüncelerim baştada dediğim gibi :)


Küpeye gelince bence kullanmanız gereken tek model; tek taş küpeler.
Tek ve net!


Söz konusu kemerse; hermes marka kemerleri tek geçerim! her rengi ayrı ayrı güzel.
En güzelide hem takım elbiselerle, hem de spor kıyafetlerle rahat rahat kullanılabiliyorlar..


Gördüğünüz gibi ünlülerin tercihleride hermeslerden yana!


Yok illa ben farklı olucam, klasik şeylerden hoşlanmam diyorsanız, bunlarıda sizin için seçtim :D


Herşey bi yanada kim nederse desin bir erkeğin en vazgeçilmez aksesuarı saatleri olmalıdır! o yüzden bi gün bu konuya daha sonra uzun uzun değineceğim :D



Bilekliklerde ise komple deri yada deri ağırlıklı olanların kullanılması daha uygundur :D 


Vee kapanışı bu saatle yapmak istedim, çünkü ciddi anlamda ba-yıl-dım!

Umarım sizde benim seçtiklerime bayılırsınız ;)

11 Temmuz 2012 Çarşamba

gelin & damat, baldız & görümce :)

Uzun zamandır beni takip edenler bilirler bu yaz ablamın düğünü olacaktı...
Hayırlısıyla oldu bitti, tabi darısı diğer sevenlerin başına :)
E şimdide sıra kına ve düğün ayrıntılarını paylaşmakta..
Paylaşımlara en eğlenceli olanlardan başlıyorum, eminim sizde çok seviceksinizzzzz......
Renk renk keçeniz ve beyaz bir tişörtünüz varsa herşey çok kolay :)




Normalde benim bildiğim bu gelin, damat tişörtleri düğün sabahı hazırlık yapılırken giyilir ama bizim o kadar hoşumuza gittiki kına gecesinin sonlarına doğru geçirdik tişörtlerimizi üstümüze, sonra oynamaya devammm! =)





Şimdi diyeceksiniz gelin & damat tamamda baldız & görümce ne alaka, bende dicemki; bizim neyimiz eksik ?? 
Hemen bizede birer tişört yaptım zaten işin komik kısmıda o oldu diyebilirim :)


Bide tüm tişörtlerin arka köşelerine ablam ve eniştemin baş harflerini kesip yapıştırdım, go go go! ;)

Büyük paralar verip alacağınız tişörtleri gördüğünüz gibi evinizde kendiniz rahatça yapabilirsiniz. Harfleri ve bebekleri kesin, süsleyin, yapıştırın..;)
 Bana güvenin çok eğleniceksiniz :)

9 Temmuz 2012 Pazartesi

unsuz kek !

"Unsuz kek olurmu yaaa?" demeyin, valla Arda yapmış olmuş, bende yaptım benimkide oldu :)
Geçenlerde Arda Türkmen twitterda paylaştığında gördüm bu keki ve o an yapmaya karar verdim...
oohh miss! iyikide yapmışım  :)


Çikolata krizlerine son derece uygun bir tat ve eminimki bundan sonra; browni mi, sufle mi, ıslak kek mi, normal kek mi sorusuna cevabınız unsuz kek olacak ;)
Buarada Arda Türkmen kimdi diyenler için kısaca şöyle söyleyeyim, çoğunluğun yakıştırdığı tabirle; "komşunun oğlu" kıvamında bir insan, tek farkı güzel yemekler yapıp herkesle paylaşması :) İşte bende bugün bu paylaşımlardan birini kaptım, üzerime kareli gömleği giydim belimede mutfak bezini takıp küçük bi Arda yarattıktan sonra başladım çalışmayaa :)))


İhtiyacanız olan; 200 gram tereyağ, 250 gram bitter çikolata, 1 su bardağı pudra şekeri ve 4 yumurta ve tarif :)
İşe çikolata ve tereyağını benmari usülü eritmekle başlıyoruz. Diğer yandan 4 adet yumurta sarısıyla, yarım su bardağı pudra şekerini, krema kıvamına gelene dek çırpıyoruz. Başka bir kapta da 4 adet yumurta beyazını köpürene kadar çırpıyoruz. Daha sonra içine geri kalan pudra şekerini ekleyip tekrar karıştırıyoruz.

Sıra hepsini birleştirmeye geldiğinde ise, ilk olarak erittiğimiz çikolatayı yumurta sarının için yavaş yavaş ekleyip karıştırıyoruz. Bu işlemi yavaş yavaş yapıyoruzki çikolatanın sıcaklığında yumurta pişmesin.
Daha sonra bu karışıma yumurta beyazlarınıda ekleyip, yavaş yavaş dıştan içe doğru karıştırıryoruz.


Karışımı, yağlanmış kalıba döküp önceden ısıtığımız 160 derece fırında yaklaşık 50 dakika pişiriyoruz.


Sonuçta böyle lezzetli bir kek elde ediyoruz ve afiyetle yiyip; Arda'ya dua ediyoruz :))
Hepinize afiyet olsun...

Buarada Arda Türkmenin'nın diğer tariflerine buradan ulaşabilirsiniz..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...